8/1/08

Απαγορευμένος τόπος η ΤρίποληΟποιος Ελληνας πολίτης, που τυγχάνει να είναι οπαδός της ΑΕΚ, ήθελε την Κυριακή να ταξιδέψει στην Τρίπολη, δε θα κατάφερνε ποτέ να μπει στην πόλη... Ακόμη κι αν είχε κάποιο πολύ σοβαρό λόγο. Τα όσα έγιναν στον αγώνα του τοπικού Αστέρα με τον ΠΑΟΚ πριν κάποιες εβδομάδες, είχαν ως συνέπεια η αστυνομία να στήσει μπλόκο στα διόδια και να μην επιτρέπει σε αυτοκίνητα από την Αθήνα, με οπαδούς της ΑΕΚ, να μπουν στην πόλη.

Συνολικά, επέστρεψαν στην Αθήνα 200 αυτοκίνητα...Οχήματα από την Αθήνα με φίλους της Ενωσης κατευθύνονταν από το πρωί της Κυριακής προς την Τρίπολη αλλά στην εθνική οδό συναντούσαν... μπλόκο από την αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες οπαδών αλλά και άλλων πολιτών που ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο, οι αστυνομικοί έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στους φίλους της ΑΕΚ και στα αυτοκίνητα τους, προσπαθώντας να βρουν οτιδήποτε που να έχει και την παραμικρή σχέση με τον δικέφαλο αετό.Από τη στιγμή που το έβρισκαν, ουσιαστικά διέταζαν την... αναστροφή και την επιστροφή στην Αθήνα.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ μάταια, όπως αποδείχθηκε, προσπαθούσαν να εξηγήσουν στην αστυνομία ότι δεν υπάρχει νόμος που να τους απαγορεύει να ταξιδέψουν σε μια ελληνική πόλη...

Συνολικά, σύμφωνα και με τις αρχές, στην Αθήνα επέστρεψαν 200 αυτοκίνητα, ενώ όσοι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν εντός της Τρίπολης και κατευθύνονταν προς το γήπεδο, αναγκάστηκαν να περάσουν από τέσσερις ελέγχους της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: