18/6/08

Η Ο.ΣΥ.Φ.Ε. στο Λονδίνο

Εχουμε ξαναγράψει εδώ ότι γενικότερα δε ασχολούμαστε άμεσα με τα ελληνικά οπαδικά δρώμενα, πέραν όμως αυτών που πραγματικά τείνουν να καλυτερέψουν τα οπαδικά δεδομένα, υπέρ των οπαδών, σε δικαιώματα, αλλά και σε κουλτούρα, νοοτροπία, τρόπους, λογική, σκέψη. Για το λόγο αυτό όλες οι προσπάθειες αυτές όπως των RFU, ή της ΟΣΥΦΕ, θα έχουν βήμα εδώ. Φυσικά και θα δέχονται κριτική, επικοδομιτική πάντα, όπως άλλωστε έγινε πρν λίγο καιρό... Δε χρειάζεται φυσικά όλα να βγαίνουν στη φόρα... δεν είναι εδώ το βήμα των "λαθροκυνηγών ειδήσεων" και των "οπαδών" του μαθαίνω και μεταφέρω όταν πάω για καφέ... Οποιος θέλει να μάθει κάτι το ζει... και αυτές οι προσπάθειες θέλουν την υποστήριξη των οπαδών.
Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν, που πριν μήνες θέσαμε από εδώ το θέμα της συνάντησης των οπαδών στο Λονδίνο, μιλήσαμε και με την ΟΣΥΦΕ και τελικά είδαμε ότι η ομοσπονδία, έπραξε το κατα δύναμην και με θετικό αποτέλεσμα. Χαίρομαι γιατί ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια μπήκε και από εδώ. Τώρα έρχονται τα πιο σημαντικά και δύσκολα. Τώρα θέλει υπομονή, επιμονή και ελπίζω να αποκομίσουμε συστατικά που θα μας ωφελίσουν οπαδικά εδώ στη γενικότερη μπανανία αντιγραφής και ημιμάθειας που ζούμε... Καλή δύναμη!
.
.
"Αντιπροσωπεία της ΟΣΥΦΕ θα παρευρεθεί και θα εκπροσωπήσει τους Έλληνες οπαδούς στο 1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Οπαδών 1st European Football Fans' Congress το οποίο θα γίνει στο Emirates Stadium του Λονδίνου το τριήμερο 4 έως 7 Ιουλίου. Πρόκειται για μία προσπάθεια του Football Supporters International, η οποία αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες συλλόγους οπαδών από όλη την Ευρώπη, με σκοπό να συζητηθούν θέματα που τους αφορούν.Η αντιπροσωπία της ΟΣΥΦΕ θα παρακολουθήσει τα ειδικά meeting με θέμα: Fan Culture (Η κουλτούρα των οπαδών) και Policing and Repression (Αστυνόμευση και καταπίεση), ενώ θα παρευρεθεί και στη «Βουλή των Οπαδών» (Fan’s Parliament) όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η στάση των οπαδών για το «μοντέρνο ποδόσφαιρο», η αντιμετώπιση των οπαδών από τις ομάδες-εταιρείες, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των οπαδών κ.α. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα το Σάββατο 5 Ιουλίου, οι αντιπρόσωποι της ΟΣΥΦΕ θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (περίπτερο) που έχει παραχωρηθεί από τους διοργανωτές, όπου θα υπάρχει υλικό από τις Ελληνικές ομάδες, οι απόψεις των Ελλήνων οπαδών για τους νέους νόμους και γενικότερα μία παρουσίαση του «μωσαϊκού» των Ελληνικών εξεδρών. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι σύνδεσμοι-μέλη της ΟΣΥΦΕ που επιθυμούν να προβληθούν όπως επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία για να αποστείλουν υλικό το οποίο θέλουν να υπάρχει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΟΣΥΦΕ στο Λονδίνο. Η ΟΣΥΦΕ οφείλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους διοργανωτές της εκδήλωσης, χάρη στους οποίους κατέστη δυνατή η ελληνική εκπροσώπηση και παρουσία στο Λονδίνο."
.

6 σχόλια:

Radical Fans United είπε...

Καταρχήν να σ'ευχαριστήσουμε για τις αναφορές που μας κάνεις! Η αλήθεια είναι πως θα επιθυμούσαμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά...

Από 'κει και πέρα,για την ΟΣΥΦΕ δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο,διότι και τους προσκαλέσαμε στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ μας,αλλά ούτε καν απάντηση δε λάβαμε!!!

Κατά τ' άλλα αυτή...η ΟΣΥΦΕ που εκπροσωπεί ΜΟΝΟ τους ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ που την ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (και μάθαμε μάλιστα στην εκδήλωση,πως οι MONSTERS έχουν αποχωρήσει ,αν και τους βλέπουμε στην δεξιά στήλη ως μέλη της ΟΣΥΦΕ)θα πάει στο ΛΟνδίνο για να συμμετάσχει σε άκρως επίκαιρες και σημαντικές συζητήσεις !Αλήθεια,τί θα αναφέρει και σε τί θα τοποθετηθεί;

Επίσης,κατάπληξη προκαλεί η φράση: "Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι σύνδεσμοι-μέλη της ΟΣΥΦΕ που επιθυμούν να προβληθούν όπως επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία για να αποστείλουν υλικό το οποίο θέλουν να υπάρχει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΟΣΥΦΕ στο Λονδίνο."

Άρα λοιπόν,ένα Δ.Σ. (αιρετό ή απλώς αυτόκλητο;) δίχως ν'αποφασίσουν αρχικά οι σύνδεσμοι-μέλη του,αποφασίζει να πάει εκεί και να μιλήσει γι'αυτούς χωρίς αυτούς;

Φυσικά και δεν μας εκπροσωπεί ό,τι θα ειπωθεί (κι ας ειπωθεί το αυτονόητο),οφείλουμε να το δηλώσουμε αυτό.

Ευχαριστούμε πολύ!

Ampalos είπε...

Ο μόνος λόγος που δεν ήρθα είναι ότι δούλευα. Ηρθαν όμως φίλοι και έμαθα τα καθέκαστα. Εύχομαι καλή δύναμη καλή συνέχεια και φυσικά όπως ξέρεις, στη διάθεσή σας...

Περί ΟΣΥΦΕ: Εγώ προσωπικά ρώτησα τον εκπρόσωπό τους σχετικά και έλαβα άμεση απάντηση πριν την ημέρα της εκδήλωσης. Αυτό οφείλω να το πω από εδώ χωρίς να χρειάζεται να επεκταθώ στην προσωπική κουβέντα που έγινε.
Οι της ΟΣΥΦΕ μπαίνουν στο blog και πιστεύω ότι θα απαντήσουν. Αλλωστε πλέον πιστεύω ότι χρειάζεται μια απάντηση.

anyway, συνεχίζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Απαντάμε το παραπάνω σχόλιο που έγινε από τους Radical Fans τα εξής: (Η απάντηση δίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ανάγνωσης του σχολίου από μέλη του Δ.Σ.)

1/ Η ΟΣΥΦΕ απάντησε και ενημέρωσε ότι δεν θα παρευρεθεί (ως φορέας) στην εκδήλωση σας. Στις 6/6/2008 στείλαμε με e-mail την παρακάτω επιστολή:
«Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Φιλάθλων Ελλάδας (ΟΣΥΦΕ) χαιρετίζει την αποψινή συγκέντρωση των Radical Fans που γίνεται στα πλαίσια της πρόσθεσης από μεριάς κυβέρνησης της κατάθεσης του νέου αθλητικού νόμου.
Κάθε προσπάθεια συσπείρωσης, οργάνωσης και αντίδρασης στο νέο νόμο είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην αποψινή συγκέντρωση και ευχόμαστε η συζήτηση που θα γίνει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης του νέου νόμου.
Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, αλλά δυστυχώς η ΟΣΥΦΕ δεν μπορεί επίσημα να συμμετάσχει στην αποψινή συγκέντρωση καθότι είναι ένα συλλογικό δευτεροβάθμιο όργανο το οποίο έχει προκύψει από τους εν ενεργεία οργανωμένους συνδέσμους φιλάθλων. Με βάση αυτό δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ως Ομοσπονδία σε συγκεντρώσεις μεμονωμένων οπαδών ή κινήσεων που δεν έχουν θεσμική αναγνώριση.
Αρκετά μέλη από τους συνδέσμους που απαρτίζουν την ΟΣΥΦΕ θα βρίσκονται στην αίθουσα και θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, την οποία τονίζουμε ότι χαιρετίζουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνάντηση, επικοινωνία και πιθανή συνεργασία, χωρίς τυμπανοκρουσίες ή μεγάλα λόγια. Ο νέος νόμος αφορά όλους μας και ο αγώνας για την αντιμετώπιση του είναι κοινός.
Για το Δ.Σ. της Ο.ΣΥ.Φ.Ε.
Θανάσης Παντελόπουλος
Πρόεδρος»

Συνεπώς ήσασταν ενημερωμένοι και άρα ψεύδεστε όταν λέτε ότι δεν σας απαντήσαμε. Και όπως βλέπετε στο τέλος της επιστολής μας ζητάμε και μία μελλοντική συνεργασία. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς φανφάρες. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν το επιθυμείτε...

2. Στο site της Ο.ΣΥ.Φ.Ε. υπάρχει λεπτομερής αναφορά σχετικά με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Συνέδριο του Λονδίνου. Όπως και το τι θα αναφέρει και σε τι θα τοποθετηθεί η Ο.ΣΥ.Φ.Ε. Αυτό εξάλλου είναι γνωστό και έχει επίσης δημοσιευθεί στο site μας με τίτλο ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (href=http://www.osife.gr/news.php?extend.75 )
Όλα τα σχετικά έγγραφα, θέσεις, απόψεις, το νέο νομοσχέδιο κλπ. θα μεταφραστούν στα Αγγλικά και θα μοιράζονται σε όποιον ενδιαφέρεται.

3. Η Ομοσπονδία δεν έχει λάβει ΚΑΜΙΑ ενημέρωση από το Σύνδεσμο MONSTERS που να ζητάει την αποχώρηση του. Τώρα εάν κάποια μέλη των Monsters ήρθαν στην εκδήλωση σας και δήλωσαν κάτι τέτοιο, εμείς δεν το γνωρίζουμε. Αν και εφόσον αυτό ισχύει και λάβουμε ΕΠΙΣΗΜΑ γνώση τότε θα αφαιρέσουμε το banner των Monsters από το site μας.
4. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι αιρετό και έχει εκλεγεί νόμιμα. Έχει δε συνέλθει σε σώμα και λειτουργεί ΝΟΜΙΜΑ (και όχι νομότυπα)...

Η Ο.ΣΥ.Φ.Ε. έχει δημιουργηθεί από τους μεγαλύτερους συνδέσμους της Ελλάδας. Ο σκοπός της είναι αρχικά η αντιμετώπιση του νέου νόμου και εν συνεχεία άλλα θέματα όπως το ακριβό εισιτήριο, οι μετακινήσεις, τα δικαιώματα των οπαδών, το «μοντέρνο» ποδόσφαιρο κλπ. Η Ομοσπονδία δεν είναι ούτε «οφίτσιο» ούτε «θέση» την οποία κατέχουν κάποιοι. Αν οι Σύνδεσμοι που δημιούργησαν την Ομοσπονδία αποφασίσουν να την διαλύσουν, τότε θα τη διαλύσουν. Αν θεωρήσουν ότι είναι ανούσιο να υπάρχει, πάλι θα τη διαλύσουν. Συνεπώς όποιος έχει πρόβλημα, ή παράπονο από τη λειτουργία της Ο.ΣΥ.Φ.Ε. να απευθύνεται πρώτα στους Συνδέσμους που την απαρτίζουν και μετά στην Ομοσπονδία...

Ευχαριστούμε το παρόν blog που φιλοξενεί την άποψη μας.
Ο.ΣΥ.Φ.Ε.

Y.Γ. Είμαστε στη διάθεση όποιου θέλει για περαιτέρω πληροφορίες e-mail: osife@osife.gr

Ampalos είπε...

OK, η απάντηση ήταν άμεση στα παιδιά από τους RFU, δε ξέρω αν θα υπάρχει κάποια άλλη διευκρίνηση ή σχόλιο από πλευράς.
Εγώ εύχομαι οι έλληνες οπαδοί από όποια θέση, σύνδεσμο, σημείο κι αν βρίσκονται, να λειτουργούν πάντα για το καλό των ίδιων των οπαδών, της σωστής οπαδικής κουλτούρας, του αλληλοσεβασμού και των δικαιωμάτων, που μας ανυψώνουν ως οντότητες.

Ευχαριστώ και πάλι και θα ήθελα - μια και όλοι έχετε emails, τηλεφωνα, περιστέρια, msn κλπ, να μη συνεχίσουμε κάποιον αντίλογο από εδώ...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΟΠΑΔΟΥΣ"

Ampalos είπε...

OK, η απάντηση ήταν άμεση στα παιδιά από τους RFU, δε ξέρω αν θα υπάρχει κάποια άλλη διευκρίνηση ή σχόλιο από πλευράς.
Εγώ εύχομαι οι έλληνες οπαδοί από όποια θέση, σύνδεσμο, σημείο κι αν βρίσκονται, να λειτουργούν πάντα για το καλό των ίδιων των οπαδών, της σωστής οπαδικής κουλτούρας, του αλληλοσεβασμού και των δικαιωμάτων, που μας ανυψώνουν ως οντότητες.

Ευχαριστώ και πάλι και θα ήθελα - μια και όλοι έχετε emails, τηλεφωνα, περιστέρια, msn κλπ, να μη συνεχίσουμε κάποιον αντίλογο από εδώ...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΟΠΑΔΟΥΣ"

Radical Fans United είπε...

Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις,απλώς να επισημάνουμε πως εμείς το email που λάβαμε ήταν αυτό που μας ανέφερε πως ήταν γραμμένο στα..αλαμπουρνέζικα,οπότε και ξαναστείλαμε την πρόσκληση! Και στείλαμε την πρόσκληση,επειδή μέσα από δημόσιο διάλογο & αντίλογο,μπορούμε να βρούμε όσα μας ενώνουν.

Προφανώς άλλο ο σύνδεσμος,άλλο η ΟΣΥΦΕ,άλλο μια συλλογικότητα "από τα κάτω".

Ευελπιστούμε πως η Διεθνής Συνάντηση στο Λονδίνο θα πάει ένα βήμα μπρος (κι όχι δυο πίσω),την κατάσταση πανευρωπαϊκά και τοπικά...