26/9/08

Το πολύ χρήμα σκοτώνει το πάθος...


Μετά τη συγκέντρωση τους στις αρχές του μήνα, οι Ultras των ομάδων της Γαλλίας, αποφάσισαν να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις - διαμαρτυρίες, απέναντι στην ομοσπονδία, τις κυβερνητικές αποφάσεις και γενικότερα, στη στυγνή εμπορευματοποίηση του αθλήματος, με κινήσεις ενάντια στους οργανωμένους οπαδούς, ενάντια στο πάθος της εξέδρας.
.
Απαγόρευση εισόδου, ακριβά εισιτήρια, απαγόρευση ανάρτησης συγκεκριμένων πανό, απαγόρευση καπνογόνων και ποινικοποίηση... αλλά και κινήσεις που πλήτουν την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα... με τους αγώνες της δεύτερης κατηγορίας την Παρασκευή και την πρώτη κατηγορία, όλο το σαββατοκύριακο, σε διαφορετικές ώρες.


Η "ένωση" των Ultras (C.N.U.) με συνάντηση που πραγματοποίησε αποφάσισε την ανάρτηση κοινού πανό στα γήπεδα στους αγώνες του κυπέλου που έγιναν μέσα στη βδομάδα. Μεγάλα γκρουπ πήραν μέρος, αφήνοντας για μια ακόμη φορά έξω τις διαφορές τους, ενωμένοι σε έναν κοινό σκοπό... τον αγώνα υπέρ της διατήρησης του πάθους, των χρωμάτων, του ρομαντισμού στα γαλλικά γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: