8/10/08

Γερμανία: " Αγώνες στις 12:30; Οχι ευχαριστώ! "


Οι άγραφοι νόμοι του "μοντέρνου ποδοσφαίρου" γράφονται και πάλι εις το όνομα του χρήματος, των τηλεοπτικών και φυσικά εις βάρος των φιλάθλων και των οπαδών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου η ομοσπονδία αποφάσισε να χτυπήσει για άλλη μία φορά έχοντας την ιδέα να ορίσει αγώνες για τη δεύτερη κατηγορία, στις 12:30... Να χωρέσουν δηλαδή στο τσουβάλι της τηλεθέασης όλο και περισσότεροι αγώνες... με τίμημα φυσικά τον κόσμο που δε μπορεί να ανταποκριθεί και να πάει στο γήπεδο... Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια του ορισμού αγώνων τη Δευτέρα και την Παρασκευή, γεγονός απαράδεκτο, που έχει αρχίσει και εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερες χώρες με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας αλλά και της Ελλάδας.

Οι οπαδοί φυσικά που δεν αρκούνται στο "ότι μας πασάρουν"... αλλά και δεν ανέχονται να σκοτώνεται ο ρομαντισμός και το πάθος τους εις το όνομα του χρήματος, έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις οι οποίες εντείνονται όλο και περισσότερο. Την προηγούμενη βδομάδα στον αγώνα μεταξύ της Νυνεμβέργης και της Ντούϊσμπουργκ οι οπαδοί δημιούργησαν μία κοινή "ατμόσφαιρα" σιγής για 20 λεπτά... Παράληλα, πανό και συνθηματα σχετικά συνόδευσαν τον αγώνα δίνοντας το μήνυμα στην ομοσπονδία... και δεν είναι η πρώτη φορά... και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία!

5 σχόλια:

Andreas P. είπε...

Επίσης είναι πασιφανές, ότι οι ομοσπονδίες στην Ευρώπη έχουν ορίσει με τέτοιο τρόπο τις μέρες και ώρες των αγώνων τους, ώστε να υπάρχουν γεγονότα προς στοιχηματισμό συνεχώς, από Παρασκευή απόγευμα μέχρι και Δευτέρα βράδυ….

E-MAIL: είπε...

Φυσικό επακόλουθο... στο τραπέζι με το φαγοπότι, ο τζόγος είναι κυρίαρχος... αν αναλογιστούμε τα ποσά που τζογάρονται καθημερινά... τα παιχνίδια που στήνονται και γενικότερα το όλο μαύρο χρήμα που κινείται... η άποψη των οπαδών φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό...

Υ.Γ. Ο Πλατινί δήλωσε ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο χάνει το χρώμα του...
Η' μας δουλεύει όλους ο γάλλος, ή έχει μείνει στην εποχή εκείνη τη ωραία που φόραγε τις κάλτσες κατεβασμένες

nikosoi είπε...

Στην ελλαδα θα δουμε αραγε ποτε καποιες ενεργειες για ποδοσφαιρο
μονο τις κυριακες τα μεσημερια;
ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ!!!!!

E-MAIL: είπε...

...μήπως άκουσες τα ποσά που παίζουν για τη νέα τηλεπτική σύμβαση...? Σε εκατομμύρια είναι τα νούμερα που άκουσες...

nikosoi είπε...

vre to akousa alla kati den prepei na kanoume kai emeis???