28/9/09

Ο Manu Chao δημιουργεί δίσκο σε ψυχιατρείο

Το ότι είναι ιδιαίτερος και ξεχωριστός καλλιτέχνης ο Manu Chao είναι γνωστό σε όλους μας. Το να δημιουργήσει το νέο του album σε μια ψυχιατρική κλινική με τους ασθενείς της δε νομίζω να έχει ξαναγίνει!
Το ψυχιατρικό ίδρυμα Jose Borda της Αργεντινής είναι γνωστό στη χώρα για τις νεωτεριστικές μεθόδους, που χρησιμοποιεί. Μια από αυτές είναι η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού "Radio La Colifata" ("Colifata" σημαίνει τρελός στη γλώσσα τους), στον οποίο συμμετέχουν οι ασθενείς. Η ακροαματικότητα του ξεπερνά τους 10.000.000 ανθρώπους παρακαλώ!
Ο Manu Chao γνώρισε το Ίδρυμα και τους ασθενείς πριν από δέκα χρόνια περίπου και είχε αποκτήσει πολύ καλές σχέσεις με τους ασθενείς. Το τελευταίο διάστημα συζητούσε την ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο δίσκο μαζί με τους ασθενείς και να του δώσει το όνομα του ραδιοφωνικού σταθμού τους. Έτσι κι έγινε λοιπόν! Το "Radio La Colifata" περιέχει 22 τραγούδια, κάποια εκ των οποίων είναι άλλες εκτελέσεις παλαιότερων κομματιών του κι άλλα είναι καινούργια.

Μετά τη δημιουργία του δίσκου, ο Manu Chao έλεγε ότι έμαθε απο τους συνεργάτες του στο Ίδρυμα να συνθέτει τραγούδια με λιγότερες - καθαρότερες λέξεις.

Το "Radio La Colifata" προσφέρεται δωρεάν στο site vivalacolifata.org (σε 2 κομμάτια) και όποιος θέλει μπορεί να κάνει κάποια δωρεά στο ραδιοφωνικό σταθμό.
αυτούσιο από http://www.mixgrill.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: