16/11/09

RIP Antonıo De Nigris... Και μία απορία!!!

Δε θέλουμε να κάνουμε τον αστυνόμο Σαϊνη, ούτε τους μεγάλους "αποκαλυπτικούς" bloggers... Οχι δε θέλουμε αυτές τις δύσκολες ώρες να κερδίσουμε κάτι στο όνομα του πόνου μιας οικογένειας, στο χαμό ενός νέου ανθρώπου...
...έχουμε όμως μία απορία... Οχι, δεν έχει να κάνει με ντόπες, φάρμακα και επιβάρυνση της καρδιας... και όλα αυτά τα σενάρια που ακούμε κάθε φορά που ένας άτυχος ποδοσφαιριστής χάνει τη ζωή του από "παθολογικά" αίτια...

...απλά...

Ρωτάμε να μας πει όποιος είναι υπεύθυνος... γιατί στην ομάδα της Γκαζιάντιεπσπορ... και γενικότερα σήμερα στα τουρκικά ΜΜΕ, αναρωτιούνται όλοι πως αυτό το παιδί ΔΕ σταμάτησε το ποδόσφαιρο όπως του είχανε προστάξει οι γιατροί που είχαν βρει ότι έχει πρόβλημα στην καρδιά...?
Ο άτυχος ποδοσφαιριστής, έφυγε από τη γείτονα χώρα, με σκοπό να σταματήσει το ποδόσφαιρο, όπως γράφεται χαρακτηριστικά... μάλιστα ότι το εν λόγω πρόβλημα το είχε από την ηλικία των 18 χρονών και μετά το πέρας των 30 οι γιατροί του είχαν συστήσει να μη συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του... κάτι που έδειχνε να έχει συμφωνήσει...
...και τελικά, αν όλα ήταν τόσο αθώα τότε ρωτάμε... κανείς δεν είδε το ιστορικό του παίχτη...? 

Λοιπόν? Τι έγινε?

...

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη

5 σχόλια:

Ampalos είπε...

Συγκλονισμένος από τον θάνατο του πρώην συμπαίκτη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις στην Ανκαραγκουτσού, ο Μουράτ Ακιούζ μίλησε σε τουρκικά μέσα για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ τόνισε πως οι γιατροί της Ανκαραγκουτσού του είχαν χτυπήσει το «καμπανάκι»
Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Πιο συγκεκριμένα ο Ακιούζ τόνισε: «Είχα την τηλεόραση ανοιχτή αλλά βρισκόμουν σε άλλο δωμάτια. Όταν άκουσα την είδηση μου κόπηκαν τα πόδια! Αισθάνθηκα σαν να χάνω κάποιον από την οικογένεια μου. Είχαμε περίπου 3-4 μήνες ν' επικοινωνήσουμε και η είδηση με συγκλόνισε.

Οι γιατροί μας στην Άνκαρασπορ τον είχαν προειδοποιήσει. Του έλεγαν να προσέχει. Ήταν ο καλύτερος φίλος μου και τον αγαπούσα. Ο Θεός να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του».

Ampalos είπε...

«Ο Ντε Νίγκρις γνώριζε το πρόβλημα με την καρδιά του, υπήρξαν ευρήματα που αποδεικνύουν χρόνιο πρόβλημα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Χρ. Κραβαρίτης. Εν αναμονή και του εργαστηριακού ελέγχου, ο ιατροδικαστής απαντά με επιστημονικό τρόπο στα ερωτήματα για τη στάση της Λάρισας, των Τούρκων και του ίδιου του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Η συνέντευξη του κ. Κραβαρίτη στο Novasport FM

«Λόγοι επιστημονικής ακεραιότητας με εξανάγκασαν να πάρω δείγμα από σπλάχνα, αίματος και ούρων. Αιτία θανάτου έχω, αλλά δεν μπορώ να την πω γιατί πρέπει να εξακριβώσω το μηχανισμό από τον οποίο προήλθε πριν τις εργαστηριακές εξετάσεις. Αναφέρομαι στο γιατί έγινε αυτό. Ο θάνατος έχει επίκεντρο την καρδιοπνευμονική λειτουργία. Υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος είχε χρόνιο καρδιακό πρόβλημα και το ήξερε. Δεν μπορώ να προσδιορίσω από πότε έχει ο άνθρωπος το πρόβλημα. Είναι σίγουρο πως έχει χρόνια βλάβη. Φαίνεται η καρδιά του αρκετά ταλαιπωρημένη. Δεν μπορεί να μην είχε ενοχλήματα. Η εργαστηριακή διερεύνηση θα μας δώσει και το τελικό πόρισμα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αυτό που ισχυρίζονται οι Τούρκοι για δυσπλασία της καρδιάς δεν φαίνεται ιατροδικαστική έρευνα. Είναι εργαστηριακό εύρημα. Προφανώς το έψαξαν και το βρήκαν. Σημαίνει ότι διέκριναν συμπτώματα και θορυβήθηκαν. Συγχαίρω τους Τούρκους συναδέλφους που φύλαξαν το ιατρικό απόρρητο και του έδωσαν το δικαίωμα στην εργασία, έστω κι έτσι. Διαφορετικά δεν θα τον έπαιρνε καμία ομάδα. Το ιατρικό απόρρητο είναι θεμελιώδης νόμος της ιατρικής. Αναλαμβάνει το ρίσκο αυτός που έχει το πρόβλημα. Ήταν προσωπική του επιλογή και απόλυτα σεβαστή να εργαστεί, ακόμη κι έτσι. Ο Ντε Νίγκρις για μένα έπραξε ως ένας αλτρουιστής βιοπαλαιστής».

Ανώνυμος είπε...

διάφορα ζητήματα προκύπτουν από την ιστορία αυτή αλλά και από κάθε παρόμοια ιστορία. Το θέμα είναι από τη μια πλευρά η αλήθεια και ποιος ευθύνεται πραγματικά και από την άλλη, τι στάση κρατάνε οι οπαδοί των ομάδων - άρα και των παικτών - μετά από τέτοια γεγονότα. Εξηγούμαι: υπάρχει ποτέ περίπτωση να είναι τέτοιες οι αντιδράσεις και οι απαιτήσεις από την πλευρά των οπαδών για τέτοια περιστατικά που να φτάνουν ως την ουσία του πράγματος: τις επιπτώσεις του μοντέρνου ποδοσφαίρου και γενικώς του αθλητισμού στις ζωές των αθλητών; γιατί αν δεν γίνει από εμάς δεν θα γίνει από κανέναν άλλον, γιατί πολύ απλά όλοι οι άλλοι είναι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλεκόμενοι στα γρανάζια της βαριάς βιομηχανίας των σπορ...

R.F.U...

Radical Fans United είπε...

διάφορα ζητήματα προκύπτουν από την ιστορία αυτή αλλά και από κάθε παρόμοια ιστορία. Το θέμα είναι από τη μια πλευρά η αλήθεια και ποιος ευθύνεται πραγματικά και από την άλλη, τι στάση κρατάνε οι οπαδοί των ομάδων - άρα και των παικτών - μετά από τέτοια γεγονότα. Εξηγούμαι: υπάρχει ποτέ περίπτωση να είναι τέτοιες οι αντιδράσεις και οι απαιτήσεις από την πλευρά των οπαδών για τέτοια περιστατικά που να φτάνουν ως την ουσία του πράγματος: τις επιπτώσεις του μοντέρνου ποδοσφαίρου και γενικώς του αθλητισμού στις ζωές των αθλητών; γιατί αν δεν γίνει από εμάς δεν θα γίνει από κανέναν άλλον, γιατί πολύ απλά όλοι οι άλλοι είναι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλεκόμενοι στα γρανάζια της βαριάς βιομηχανίας των σπορ..

Ανώνυμος είπε...

RIP...

mobster21