8/9/10

Μποϊκοτάζ στο Derby του Ruhr

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι οπαδοί της Borussia Dortmund, αναμένεται να μποϋκοτάρουν το "Revierderby" με τη Schalke 04 στις 19 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των υψηλών αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων. Ουσιαστικά, η εν λόγω κίνηση είναι μία αρχική αντίδραση, με μία γενικότερη - και αυξανόμενη - δυσφορία του κόσμου και των οπαδών ειδικότερα, σχετικά με τα πολύ ακριβά εισιτήρια. Ουσιαστικά, οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν περισσότερο με το "bussiness" που προοθείται στο ποδόσφαιρο και λιγότερο με το συγκεκριμένο αγώνα.

Φυσικά, σε άλλες χώρες (που το παίζουν πιο φανατικοί οι οπαδοί και σκίζουν τα υμάτια τους...), δεν τους απασχολούν οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων, αφού "η ομάδα είναι πάνω από όλα", δίνοντας τη δυνατότητα στο κάθε λαμόγιο, να κάνει αρπαχτή εις βάρος, της τρέλας που κουβαλάει ο καθένας...  

2 σχόλια:

joe003 είπε...

Ανάλογη στάση έχουν κρατήσει και οι οπαδοί του Άρη στα ματς με την Ξάνθη...

Ampalos είπε...

Καλησπέρα,
αρκετοί οπαδοί και στην Ελλάδα έχουν πράξει ανάλογα. Το θέμα δεν είναι να βρίσκουμε ευκαιρία να "διαφημίσουμε" την ομάδα μας και τους οπαδούς της... αλλά να δούμε πιο μακρυά σε ένα γενικότερο οπαδικό πλαίσιο, δημιουργώντας μία σωστή οπαδική νοοτροπία.

Μεταφερθήκαμε στο www.blogmag.gr