18/1/11

Μετά τους CU84, οι οπαδοί της Montpellier

Update:  Με 4 μήνες αναστολής της λειτουργίας του συνδέσμου από κάθε δραστηριότητα, για τα κρούσματα "βίαιης συμπεριφοράς" των μελών της, ήταν η απόφαση του υποργείου εσωτερικών, σχετικά με την υπόθεση του γκρουπ
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά στην οποία αναφερόμαστε στην στάση που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση Κάρλα Μπρούνι, ενάντια στους οπαδούς στη Γαλλία. Μέτά την εισήγηση του υπουργείου εσωτερικών για διάλυση των Ultras Marseille 84, του ιστορικότερου γκρουπ οπαδών στην Γαλλία, σειρά είχαν οι οπαδοί της Montepellier. Η απειλή διάλυσης των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, μετά τα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλου ενάντιον της Reims (όπου οι οπαδοί της Montpellier δέχθηκαν επίθεση σε πάρκο στο οποίο κάθονταν πριν τον αγώνα, όπου και συνελήφθησαν 4 οπαδοί της). Σύμφωνα με πληροφορίες, η απειλή διάλυσης - αρχικά προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων μηνών - αφορά τόσο τους Butte Paillade 91 όσο και τους Armata Ultras. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο αρχηγός των Butte Paillade 91, Sylvain San Martin, καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση και 2 χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα επειδή χτύπησε αστυνομικό κατά τη διάρκεια των συλλήψεων στο πάρκο του Reims.

Η κατάσταση στη Γαλλία γίνεται ολοένα και πιο ακραία απέναντι στους οπαδούς, ειδικά τώρα που περνάνε πολύ πιο εύκολα νομοσχέδια πογκρόμ σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Μετά το Παρίσι και τη Νίκαια, η Μασσαλία και το Μοντπελιέ, αποτελούν τους νέους στόχους του Σαρκοζί, σε έναν όνειρο δημιουργίας ενός ποδοσφαίρου μέσα στο οποίο πρωταγωνιστές θα είναι οι χορηγοί και τα οικονομικοί κολοσσοί οι οποίοι θα ξεπλένουν άφοβα χρήμα, όταν δε θα υπάρχει οργανωμένο κίνημα ρομαντικών οπαδών να αντιδράσει. 
Ήδη οι ULTRAS MARSEILLE, έδωσαν το πρώτο μήνυμα αντίστασης στον αγώνα με την Μπορντό, ένα μήνυμα αντίστασης το οποίο - όπως έχουν ξανακαταφέρει - αναμένεται στη συνέχεια να μεταλαμπαδευτεί σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: