5/1/11

Wikileaks: H μαφία ελέγχει το ποδόσφαιρο στη Βουλγαρία

Οι περίφημοι φάκελοι Wikileaks, έχουν αποκαλύψει, αλλά και δώσει διαφορετική εικόνα, σε πολλά γεγονότα, που συγκλόνησαν, χαρακτήρισαν, συζητήθηκαν, στον πλανήτη Γη... Εκτός όμως από τα πολιτικά, διεθνή, κοινωνικά ζητήματα, τα οποία έχει θίξει η εν λόγω ιστοσελίδα, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και θέματα τα οποία αφορούν στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε επίπεδο το οποίο να επηρεάζει τα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Σύμφωνα με το Wikileaks λοιπόν, το ποδόσφαιρο στη Βουλγαρία (μόνο;), διοικείται ουσιαστικά από τη Μαφία. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιανουάριο, στάλθηκε έκθεση στις Η.Π.Α. από την πρεσβεία στη Σόφια, σύμφωνα με την οποία όλες οι μεγάλες ομάδες - οι οποίες ακουλουθούνται από χιλιάδες φιλάθλων - συνδέονται έμμεσα ή άμεσα, με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο θέλει να ξεπλύνει ή να βγάλει γρήγορα, χρήμα. Οι Λέφσκι Σόφιας, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Λίτεξ Λόβετς, Σλάβια Σόφιας, Τσέρνο Μόρε Βάρνα, Λοκομοτίβ Σόφιας και Λοκομοτίβ Πλόβντιβ έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης αφού πλέον, δίνεται ένα ακόμη πάτημα στη σύνδεση των ομάδων αυτών, με στημένους αγώνες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η UEFA.

Μάλιστα, από την πρεσβεία των Η.Π.Α. στη Σόφια, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόσωπο του Michael Chorny, ιδιοκτήτη της Λέφσκι (ο οποίος δεν είναι πλέον αποδεχτός στη Βουλγαρία). Ο Chorny έχει ουσιαστικά ορίσει στη Βουλγαρία έναν δικό του άνθρωπο, τον Todor Batkov ο οποίος έχει αναλάβει,  το Bankya Palace hotel, την εφημερίδα Standard daily, αλλά και την ομάδα της Levski. Για να γίνει όμως ακόμη πιο κατανοητή η δύναμη της μαφίας στα δρώμενα της Βουλγαρίας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Batkov τιμήθηκε από τον πρόδερο της χώρας, Georgi Parvanov, με το υψηλότερο μετάλλιο τιμής της χώρας!...αν λοιπόν θεωρούμε ότι οι Η.Π.Α. είχαν και έχουν στο μικροσκόπιο τους, ανθρώπους που συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα, σε συνδυασμό με τα δρώμενα χωρών που είναι σύμμαχοι των αμερικάνων, ή σχετίζονται, όπως ο Chorny με την πρώην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση και τους συμμάχους αυτών... δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο, να δούμε πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις και για το ποδόσφαιρο στη δική μας όμορφα πλασμένη χώρα...
Προσοχή: Οποιοσδήποτε συνηρμός προς συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι δικός σας...

4 σχόλια:

Jack13Moschato είπε...

Για να λέμε την αλήθεια βέβαια, δεν είναι ανάγκη να μας πει το Wikileaks για τη "μαφία" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απλά έτσι θα αποδειχτούν πολλά πράγματα. Το μόνο που κολλάει να πει κάποιος είναι το, ίσως cliche πλέον: Against Modern Football...

Ampalos είπε...

Μην το λες... γιατί υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που ζουν με τέτοιες παρωπίδες και στον δικό τους φανταστικό κόσμο, που μπορεί ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, διαπλεκόμενος, χρηματοδότης μιας κυβέρνησης, να φαντάζει ο ως Δον Κιχώτης που θα σπάσει το σημερινό κατεστημένο παίρνοντας... ενα πρωτάθλημα...

Jack13Moschato είπε...

Συμφωνώ και αυτό είναι το χειρότερο. Πλέον οι οπαδοί στην Ελλάδα έχουν γίνει μέρος του μοντέρνου αθλητισμού. Και αυτό ισχύει κυρίως στις μεγάλες ομάδες (μιας εκ των οποίων οπαδός είμαι κι εγώ). Το θέμα είναι ότι οι οπαδοί που βλέπουν τι συμβαίνει πρέπει να αντισταθούν. Το κομμάτι "Μια Νύχτα Μετά Την Τελευταία Μέρα" των Ορθολογιστών λέει σ' έναν στίχο "... οι οπαδοί κατάλαβαν πως το παιχνίδι είναι στημένο και πήγαν με τσεκούρια να σφάξουνε τη διοίκηση...". Είναι ένας στίχος που νομίζω ότι θα έπρεπε να προβληματίσει όλους τους οπαδούς ανεξαρτήτως.

Ampalos είπε...

Να βάλουμε μυαλό ως οπαδοί αλλά και ως άνθρωποι. Κανένας δε μπορεί να μου πει ότι δεν αγαπάω την ομάδα μου, επειδή δε θέλω εις το όνομά της να παίρνω στημένα πρωταθλήματα, να έχω ασυλίες να κάνω επεισόδια.

Θέλω να μπορώ να βλέπω πέρα από το δάκτυλό μου χωρίς να χαρακτηρίζομαι γραφικός ή αντιδραστικός.

Δε με νοιάζει τι έκαναν οι αντίπαλοι κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι, μπλε... αν είναι λάθος, δε θέλω να το κάνω. Δε με δικαιολογεί το γεγονός ότι κι άλλοι τα έκαναν σκατά πρώτοι...

Η αγαπή για την ομάδα και το ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να γίνεται γρανάζι στο βωμό της βιομηχανίας του μοντέρνου ποδοσφαίρου και του ξεπλύματος χρήματος.

Να σπάσω το κεφάλι μου ρ' αδερφέ, αλλά γιατί γούσταρα εγώ, όχι γιατί μου έβαλε μπρίζα ο Χ εφοπλιστης και τα τσιράκια του.

Μεγάλη κουβέντα... σόρυ για τις σκόρπιες σκέψεις...