6/2/11

Για τον ντόρο, του "el toro"...

Πρόσφατα είχα μία προσωπική συζήτηση με έναν παλιό παίχτη - σύμβολο της ομάδας μου, ο οποίος βρίσκεται μέσα στα δρώμενα του συλλόγου από άλλο πόστο. Στην κεντρική κουβέντα που αφορούσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και το πόσο ρομαντικοί είναι, αλλά και πόσο επαγγελματίες είναι, φθάσαμε τη συζήτηση στο αν πλέον οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται σε ποια ομάδα πραγματικά αγωνίζονται αλλά και στο ερώτημα αν σέβονται πραγματικά την ιστορία της φανέλας που φοράνε (όσο μικρή ή μεγάλη είναι αυτή). Η άποψή του μου εμφάνισε μία οπτική γωνία η οποία ήταν τόσο απλή αλλά και τόσο σημαντική για να κατανοήσουμε πόσο "επαγγελματικό", πόσο ωμό και στυγνό έχει γίνει αυτό που ονομάζουμε "μοντέρνο ποδοόσφαιρο"... Γυρίζει λοιπόν και μου λέει: "Ποιος ρε συ να σεβαστεί την ιστορία της φανέλας, όταν πλέον δεν υπάρχουν παλαίμαχοι στις ομάδες; Όταν πλέον οι ποδοσφαιριστές κάθονται το πολύ 2-3 χρόνια σε μία ομάδα; Δεν υπάρχει πλέον σημαία, δεν υπάρχει, συναίσθημα, δεν υπάρχει ηθική δέσμευση..."
Ήθελα να καταλήξω στο "ντόρο" που έγινε, ακόμη και στην Ελλάδα (έλεος), με τη μεταγραφή "προδοσία" του Τόρες στην Τσέλσι... Όταν πλέον, οι παίχτες φεύγουν από τη μία ομάδα στην άλλη σαν πακέτα, με δωρεές, δανεισμούς, ανταλλαγές, όπου οι επιχειρηματίες παίζουν "football managers online games" εστιάζοντας στο πιο βολικό για την τσέπη. Παίχτες σε συσκευασία πίτσας - όπου μαζί με τον έναν παίρνεις κι άλλον δώρο - παίχτες που εξαγοράζουν συμβόλαια, μανατζερς που έχουν το λόγο του πατέρα και του αφεντικού, αλλά και ποσά που τρελλαίνουν και τον πιο λογικό άνθρωπο εν μέσω κρίσης, συνθέτουν μία βιομηχανία μέσα στην οποία πρέπει να χωρέσει και ο ρομαντισμός του απλού φιλάθλου (;)
(foto:acetobalsamico)

4 σχόλια:

autozone είπε...

Premier league,αγγλικο ποδοσφαιρο και γηπεδικη κουλτουρα the best!!
Αν θελουμε να σας στειλουμε κατι σε ποιο email το κανουμε??
Καλη συνεχεια στην ομορφη προσπαθεια του blog σου!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα το ποδόσφαιρο σήμερα έχει γίνει άκρως επαγγελματικό και κερδοφόρο,όμως ας μην είμαστε απόλυτοι...Toti,Del Pierro,Gatuzo,Gerrard και κάμποσοι ακόμα,δείχνουν ότι υπάρχουν και στις μέρες μας παίχτες,σημαία για την ομάδα τους.
Και τι έχει μείνει ρομαντικό πλέον?
Όσοι ακόμα μιλάμε για ρομαντισμό, καταντάμε γραφικοί,σε μια γενιά όπου μαθαίνει μπάλα στο playstasion και όχι σε κάποια αλάνα της γειτονιάς της κλπ κλπ...
RAYBEEZ

Υ.Γ.WHO AM I?D.R.I
μεγάλη μπάντα μάγκες...ψηθείται...θυμήθηκα και το d.r.i club των Πανηλειακών...ε ρε κάτι εποχές!!

Ampalos είπε...

Αυτόνομε, μπορείτε να στέλνετε ότι θέλετε - ειδικά για άρθρα που αφορούν τη λογική του μπλοκ - στο footballblabla@yahoo.gr

Προσκυνώ Toti,Del Pierro,Gatuzo,Gerrard... Giggs και όποιον αν και παίρνει εκατομμύρια, αποτελεί σημαία για την ομάδα του, αλλά και φωτεινή εξαίρεση στο στυγνό σημερινό επαγγελματισμό.

sunday lovers είπε...

poly kalh douleia to blog,mpravo