19/12/11

Οι θέσεις ορθίων... μύθος και πραγματικότητα

Από το england365.gr
και από το sportdog.gr

και τα δύο άρθρα που διαβάσαμε ασχολούνται με ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει εδώ και χρόνια (Τα γράφουμε χρόνια αλλά δεν είμαστε "σούπερ ντούπερ γουάου" με διαφήμιση και ονόματάρες από πίσω σάιτ για να μας διαβάζετε), το οποίο δεν είναι άλλο από την κίνηση να κατασκευασθούν και πάλι θέσεις ορθίων στα γήπεδα. Τα άρθρα το εστιάζουν στο Νησί, αλλά υφίσταται σε πολλές χώρες.

Η πρόσέγγιση όμως των άρθρων μένει μόνο στην επιφάνεια και μάλιστα οδηγώντας ουσιαστικά σε λάθος νόημα... Αφού μιλά για θέσεις ορθίων παραπέμποντας στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να έρχονται στο μυαλό μας σκηνές γηπέδων του 70' και του 80' στην Αγγλία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα γεγονότα του Χίλσμπορο (το αίμα πουλάει πάντα). 

Όμως η καμπάνια τόσο του FSF όσο και άλλων φορέων είχε να κάνει με το "SAFE STANDING" και όχι με οποιασδήποτε μορφής - επικύνδινης - θέσεις ορθίων που θα κάνουν και πάλι τα γήπεδα επικύνδινα (σύμφωνα με αυτά που πιστεύουν κάποιοι χαρτογιακάδες που θέλουν τον κόσμο καθιστό σα να είναι στο θέατρο). 
Η λογική του Safe Standing όχι μόνο έχει προχωρήσει, αλλά έχει γίνει πράξη εδώ και χρόνια στη Γερμανία σε αρκετά γήπεδα και μάλιστα με απόλυτο ποσοστό ασφάλειας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη χωρητικότητα των γηπέδων, μειώνοντας τις τιμές των εισιτηρίων και κάνοντας πράξη την απάιτηση χιλιάδων οπαδών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: