4/12/11

Gary, Gary, Gary, Gary Speed, oh,oh, Gary, Gary...

Οι 3500 χιλιάδες οπαδοί της Λίντς αποχαιρετούν με έναν μοναδικό τρόπο τον Ουαλό Γκάρυ Σπίντ ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των παγωνιών για οκτώ χρόνια. Προσωπικά, μόλις το πρωτοείδα, ανατρίχιασα...)Ξεκίνησαν να τραγουδούν στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας τους με την Νοτιγχαμ Φορεστ στις 29 Νοεμβρίου, για 11 ολόκληρα λεπτά. ( ο Σπίντ φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 11, ήταν τότε που ακόμα η αρίθμηση στις φανέλες ήταν όσοι και οι παίκτες, και κάθε νούμερο ανταποκρίνονταν και σε μια συγκεκριμένη θεση μέσα στο γήπεδο. Ενώ τώρα ρωτάμε: "ρε μάγκες αυτός, το 99, τι θέση παίζει;") 
Το βίντεο είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των άγγλων οπαδών. Πολλά έχουν αλλάξει στα αγγλικά γήπεδα και στις κερκίδες, σε πολλές περιπτώσεις τα παιχνίδια και η ατμόσφαιρα στο μεγάλο νησί θυμίζουν θεατρικές παραστάσεις, αλλά αυτή η ουσιαστική σχέση που υπάρχει μεταξύ του άγγλου οπαδού και των παικτών είναι κάτι εντυπωσιακό. Είναι μια σχέση που δείχνει ξεκάθαρα το πάθος και την αγάπη των άγγλων για το ποδόσφαιρο και την κουλτούρα του. Είναι μια νοοτροπία που μας κάνει να σεβόμαστε πάντα το οπαδικό αγγλικό μοντέλο, παρόλο την μετάλλαξη του τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Sotrek        

Θένκς το ΠΖ για την προσφορά στο σχόλιο και το άρθρο του 

1 σχόλιο:

ΠιΖήτα είπε...

Yπάρχει κι η πιο κάτω εκδοχή:
http://www.sombrero.gr/2011/12/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/

Βγαίνει αλλαγή ο Ουαλλός Μπέλαμυ και θυμούνται τον Ουαλλό Σπιντ των "αιωνίων αντιπάλων¨ και φωνάζουν για πάρτη του...