9/4/12

Εξέδρα στην Ινδονησία...

Το βίντεο το πρωτοείδα στο "the gates" και την προσοχή μου πρώτα, κέντρισε το "Brigata Curva Sud 1976"... Το μυαλό μου πήγε φυσικά στην Ιταλία και τα χρώματα σε οπαδούς τύπου Αβελίνο... Όμως, οι οπαδοί της PSS Sleman ήταν οι πρωταγωνιστές του βίντεο. Από το 1976 λοιπόν στην Ινδονησία και αν μη τι άλλο η οργάνωση της εξέδρας αξίζει την προσοχή.
Ξέρω, το όλο θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα σχετικά με τα πρότυπα, την αντιγραφή, τη νοοτροπία των ούλτρας κλπ... Όλοι έχουμε μία άποψη επ' αυτού, η δική μου προσωπικά - την εποχή του ίντερνετ - είναι ότι πλέον λίγοι είναι οι οπαδοί που πρωτοτυπούν και πρωτοπορούν σε θέματα εξέδρας. Αν λοιπόν οι αυθεντικοί ούλτρας ξεκίνησαν από την Ιταλία και εξαπλώθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι λογικό να βλέπουμε τέτοιες εικόνες και στην Ασία. Οι Ιάπωνες άλλωστε έχουν πλέον το δικό τους οπαδικό κίνημα - με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό - και οι οπαδοί στην Ινδονησία δείχνουν να ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα με ιδιαίτερη επιτυχία.
  Δε γνωρίζω την πραγματική απόσταση σε οπαδική κουλτούρα σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον βλέπω ότι μαθαίνουν το μαθαίνουν καλά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα κορεα ειναι και καλυτερα απο τα ευρωπαικα.τελειος συγχρονισμος.

Αλλα εχουν παρει και ολες τις συνηθειες..

http://www.youtube.com/watch?v=pQ7LJ94qeNk&feature=player_embedded#!