24/6/12

Μποξεράκια, χορηγοί και ιστορίες από την άγρια δύση του μοντέρνου ποδοσφαίρου...

Παλιά, όχι πολύ παλιά, πριν το μοντέρνο ποδόσφαιρο καθήσει ολοκληρωτικά στο σβέρκο μας υπήρχαν παίκτες που σήκωναν τις μπλούζες τους για να περάσουν κάποιο μύνημα, συνήθως κοινωνικού-ανθρώπινου περιεχομένου. Κάποια στιγμή η κυρία ουέφα αποφάσισε να απαγορεύσει τέτοιου είδους ενέργειες.
Σήμερα, εποχή πρώτα των χορηγών και των διαφημιστών και μετά του ποδοσφαίρου, ο Δανός Μπέντνερ, κατέβασε το σορτσάκι του για να δείξει η κάμερα το μποξεράκι του που είχε πάνω τον χορηγό με τον οποίο είχαν συμφωνήσει να διαφημίσει. Και η κυρία ουέφα αμέσως κινητοποιήθηκε και αποφάσισε την παραδειγματική τιμωρία του παίκτη που χωρίς να ενημερώσει κανέναν, παραβιάζοντας τους κανόνες fair play των χορηγιών και των τρόπων που αυτοί διαφημιζόνται, προμόταρε το δικό του χορηγό. Είναι τουλάχιστον αστεία η ευαισθητοποίηση της ουέφα, την ώρα που όπως οι ίδιοι δηλώνουν δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το euro αν δεν υπήρχαν χορηγίες πολλών εκατομμυριών. Αλλά φυσικά με τους επισημους χορηγούς έχει επισυναφθεί συμφωνία κυρίων (τα έχουν βρει με τα χρήματα και τα ποσοστά και όλοι βγαίνουν κερδισμένοι), με τον κύριο Μπέντνερ τι έγινε; Συμφωνία πίσω από την πλάτη της ουέφα; Τιμωρία!
Φυσικά δεν υπερασπιζόμαστε τον παίκτη, ίσα ίσα, είναι άλλη μια τρανή απόδειξη της κυριαρχίας του μοντερνου ποδοσφαίρου, αλλά δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε και την "και καλά" στάση της ουέφα... Αν μας διαβάζει πάντως ο Μπέντνερ αλλά και κάθε άλλος επίδοξος ποδοσφαιριστής που θέλει να βγάλει έξτρα μεροκάματο από χορηγούς, να προτείνουμε την εξής ιδέα: ανάμεσα στα άπειρα πλέον τατουάζ των ποδοσφαιριστών (άλλη μια όψη του μοντέρνου ποδοσφαιρου) ας υπάρχει και το logo της διαφημιζόμενης εταιρείας, έτσι καμιά ουέφα και καμιά φιφα δεν θα μπορεί να πει κουβέντα. Και σήμερα που η τεχνολογία κάνει θαύματα, το τατουάζ logo μπορεί με μια επέμβαση λέιζερ να σβήνει και στη θέση του, στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση να διαφημίζεται κάποια άλλη εταιρεία...

Sotrek   

Δεν υπάρχουν σχόλια: