23/2/13

"Εσύ μου επιβάλλεις την κάρτα οπαδού; Εγώ δεν σε ψηφίζω!"

Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται στην Ιταλία βουλευτικές εκλογές. Τι σχέση έχει αυτό με τους ultras στη γειτονική χώρα; Εδώ και μερικές μέρες έχει πέσει γραμμή μεταξύ διαφόρων ultras γκρουπ να "μαυρίσουν" στις εκλογές όσους υποψήφιους είχαν υποστηρίξει την κάρτα οπαδού (Tessera del tifoso) και να ψηφιστούν όσοι αυτά τα δύο χρόνια που ισχύει αυτό το μέτρο, έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κατάργησής του.

Στον αγώνα μεταξύ Νάπολι και Σαμπντόρια, οι ultras των δύο ομάδων (από τους πιο φανατικούς "εχθρούς" της κάρτας) σήκωσαν πανί με το παραπάνω σύνθημα "tu mi tesseri io non ti voto". Επίσης πανί με αυτό το σύνθημα-προτροπή σηκώθηκε και σε άλλα ιταλικά γήπεδα καθώς και σε τοίχους και κεντρικά σημεία διάφορων πόλεων όπως στη Ρώμη, τη Γένοβα και τη Νάπολι.

Η αγωνία των υποψηφίων βουλευτών κορυφώνεται για το ποιοι θα εξασφαλίσουν καρέκλα κορυφώνεται ενοψει των εκλογών. Μαζί κορυφώνεται και η αγωνία των ultras για την κατάργηση της κάρτας που τόσο τους έχει ταλαιπωρήσει αυτά τα δύο χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα κιόλας, (την πάταξη της βίας και καλά...). Αναλόγως ποιος θα εκλεγεί, θα εξαρτηθεί και το αν θα σταματήσει η φαεινή ιδέα της κάρτας οπαδού που έχει αλλάξει τη φυσιογνωμία των ιταλικών γηπέδων...  
Sotrek 

Δεν υπάρχουν σχόλια: