20/6/13

Η πόλη του Θεού

Σκέφτηκα πόσο ωραίο θα είναι το επόμενο καλοκαίρι με το mundial στην πόλη του θεού, εκεί που ζει το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι ζουν για το ποδόσφαιρο. Φυσικά μετά σκέφτηκα τι θα έχει στηθεί πίσω από τη διοργάνωση στην πόλη με τις φαβέλες.

Ο βασικός μισθός στην Βραζιλία είναι 234 ευρώ!

Η τιμή εισιτηρίου για την συγκοινωνία είναι 1 ευρώ!

Αμέτρητες ουρές ανθρώπων να περιμένουν τις συγκοινωνίες, τεράστιες ταξικές και οικονομικές ανισότητες, ανύπαρκτη παιδεία και υγεία, η εγκληματικότητα είναι τεράστια και οι στις φτωχογειτονιές γίνονται περίπου 3 δολοφονίες την ημέρα!

Το mundial και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα λειτουργήσουν όπως πολύ καλά ξέρουμε και από το πρόσφατο παράδειγμα της Ουκρανίας αλλά και της χώρας ως χαλάκι που θα κρυφτούν τα προβλήματα για όσες ημέρες κρατήσουν οι διοργανώσεις, άλλωστε όπως είπαμε ο βασικός μισθός είναι μόλις 234 ευρώ και το φθηνότερο εισιτήριο για τον αγώνα Ταϊτή-Νιγηρία  στοιχίζει 50 ευρώ, είναι δηλαδή απλησίαστο για το λαϊκά στρώματα της χώρας.

Έτσι λοιπόν πριν σκεφτείτε κι εσείς γκολ, κωλαράκια, μπύρες, παραλίες, να σκεφτείτε πως το μοντέρνο ποδόσφαιρο είναι απλησίαστο για εμάς και μας θέλει μακρυά του, θέλει πολιτικές και οικονομικές ελίτ γύρω του.
Οι κοινωνικές συγκρούσεις που πραγματοποιούνται στην Βραζιλία αυτές τις μέρες έχει να κάνει με τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης άλλωστε εκεί το ποδόσφαιρο το χαίρονται καθημερινά σε παραλίες και αλάνες μέσα σε φαβέλες μήπως θα έπρεπε κι εδώ σιγά σιγά να χαιρόμαστε τον αγνό αθλητισμό μακρυά από φώτα και κάμερες;
Andy Capp

Δεν υπάρχουν σχόλια: