29/4/14

Κάρτα οπαδού στην Τουρκία!

Το πρόβλημα της κάρτας οπαδού δεν είναι μόνο Ιταλικό ζήτημα... Εδώ και 2 χρόνια περίπου είχε ανακοινωθεί ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των εισιτηρίων θα εφαρμοστεί και στη γείτονα χώρα και τα αντανακλαστικά των οπαδών ήταν άμεσα αναρτώντας πανιά πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή. Πιο συγκεκριμένα οι αρχές και η τουρκική ομοσπονδία θα μπορεί να ελέγχει όλα τα προσωπικά στοιχεία (ταυτότητα, διεύθυνση, τηλέφωνα, ακόμα και τις πιστωτικές κάρτες!). Και όλα αυτά για να καταφέρει ο κόσμος να εισέλθει στο γήπεδο να δει τον αγώνα!!  Όσες ομάδες δεν το εφαρμόζουν θα δέχονται πρόστιμο περίπου 50.000 ευρώ ανά αγώνα ενώ οι οπαδοί από τη νέα σαιζόν για να μπορούν να αγοράσουν κάρτα διαρκείας θα πρέπει να κατέχουν αυτήν την "κάρτα". Επίσης η τιμή των μεμονωμένων εισιτήριων θα τριπλασιαστεί! Οι οπαδοί βέβαια αναφέρουν ότι αυτό το μέτρο συνδέεται κατά πολύ και με τα πρόσφατα γεγονότα του Gezi Park καθώς πολλοί οπαδοί τότε ήταν στην πρώτη γραμμή και είχαν ενοχοποιηθεί από τις αρχές.
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε άρχισε σταδιακά να εφαρμόζεται αυτό το σύστημα. Έτσι οι οπαδοί των τριών "μεγάλων" αλλά και όχι μόνο ένωσαν τις φωνές τους και πραγματοποίησαν κοινή διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ όπου συγκρούστηκαν και με την αστυνομία. Επίσης διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην Άγκυρα. Τα περισσότερα γήπεδα στους αγώνες των πρωταθλημάτων ήταν σχεδόν άδεια καθώς ο κόσμος δεν αποδέχθηκε το νέο σύστημα ενώ οι οπαδοί της Μπεσίκτας ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσουν τα παρών στο ντέρμπι με τη Φενέρ.
Κοινές μαζικές διαμαρτυρίες και γρήγορα αντανακλαστικά από τους Τούρκους οπαδούς, κάτι που ίσως δεν το βλέπουμε και τόσο συχνά στη χώρα μας.

Rbl28

Δεν υπάρχουν σχόλια: