28/3/17

Είμαστε απολίτιστοι...

...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ…  
Στην εποχή που ζούμε εάν είσαι φίλαθλος και γουστάρεις τις ανατροπές της Barcelona , εάν τρελαίνεσαι με τις ντρίπλες του Cristiano, τότε είσαι ένας υγιείς πολίτης που του αρέσει ο αθλητισμός.

Εάν όμως είσαι οπαδός τότε αρχίζουν οι υπέροχοι χαρακτηρισμοί όπως χούλιγκαν, αλήτης, απροσάρμοστος στην κοινωνία και κάποιες φορές σκέφτεσαι  ότι καλύτερα που αποσύρθηκε ο νόμος 4000 και δεν σε αποκαλούν «τέντυ μπόϊ». Με την ιδέα ΟΠΑΔΟΣ, εδώ και χρόνια έχουν παίξει όλοι το παιχνίδι τους και στον βωμό του ευρώ και του κλικ σε έχουν παρουσιάσει σαν έκτρωμα της κοινωνίας. Τα μαύρα πρωτοσέλιδα με τις κεφαλαίες λέξεις όπως «τετέλεσται», «μπόχα», «αηδία» και «δολοφόνοι του ποδοσφαίρου» έχουν ως αποδέκτη εσένα, τον οπαδό.

Στα 18 σου, εάν σε δουν να βγαίνεις από κάποιο σύνδεσμο τότε ίσως έχεις μπλέξει με ναρκωτικά και δεν το ξέρεις. Ενώ εάν στα 18 σου στο πανεπιστήμιο αράζεις όλη την ημέρα σε και κάποιο “αριστερό” ή “δεξί” τραπεζάκι τότε είσαι συνειδητοποιημένος νέος με πολιτικές απόψεις που αύριο μεθαύριο θα σώσουν την κοινωνία μας… Εάν πετάξεις κάποιο καπνογόνο στο γήπεδο πιθανόν να είσαι δολοφόνος και να πρέπει να καταδικαστείς γι αυτή σου την πράξη. Ενώ σε λίγες μέρες που θα δούμε τις αυτοσχέδιες ρουκέτες που χωρίζουν ένα νησί στα δυο τότε θα μιλάμε για τήρηση των παραδόσεων και πιθανόν τα ακρωτηριασμένα χέρια να συγκαταλέγονται στα ήθη και έθιμα της κοινωνίας μας. Για να μην υπάρχουν τυχόν παρεξηγήσεις με άτομα που ανήκουν σε αυτά τα νησιά ή τηρούν τέτοιου είδους παραδόσεις, εμείς απλά το γεγονός το χρησιμοποιήσαμε σαν παράδειγμα στο πως θα παρουσιαστούν τα γεγονότα από τις τηλεοράσεις μας και σε εικόνα High Definition, σε λίγες μέρες.

 Επίσης, ο οπαδός είναι αυτός που έχει διώξει τις οικογένειες από τα γήπεδα και OXI δεν είναι τα σωματεία και οι υπεύθυνοι των ομάδων που έχουν τις τιμές των εισιτηρίων 30 ευρώ και μάλιστα σε γήπεδα προπολεμικά. Άλλωστε, έχουμε δει όταν παίζει ο 12ος με τον 14ο του πρωταθλήματος τα γήπεδα είναι παιδικές χαρές και τόπος συνεύρεσης οικογενειών...  
Οι δημοσιογράφοι εάν χρειαστεί μπορεί να σε χρησιμοποιήσουν είτε θετικά είτε αρνητικά μόνο και μόνο για να φτιάξουν την είδηση τους. Ο οπαδός μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με ένα μαχαίρι και θα σας εξηγήσουμε με ένα παράδειγμα τι εννοούμε. Εάν χρειαστεί την μια μέρα το μαχαίρι μπορεί να το παρουσιάσουν ως πολύτιμο αντικείμενο που θα κόψει σε φέτες το ψωμί της οικογένειας και την επόμενη μέρα θα το παρουσιάσουν ως αντικείμενο που μπορεί να αφαιρέσει και μια ανθρώπινη ζωή. Έτσι, όταν ο οπαδός πηγαίνει στην άλλη άκρη της γης ή μετακινείται - κατά χιλιάδες - σε αντίπαλες έδρες, τότε τα πρωτοσέλιδά τους σε παρουσιάζουν ως τον  «ΠΥΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ», ενώ μόλις δυσκολέψουν οι καταστάσεις στο προβληματικό και ανάξιο προϊόν τους, τότε είναι που ο οπαδός σκοτώνει τον αθλητισμό σαν το μαχαίρι…

Με λίγα λόγια, μονά - ζυγά όλα δικά τους! Επειδή μπορούμε να γράφουμε ώρες γι αυτό το θέμα ας κλείσουμε το άρθρο μας με μια προειδοποίηση σε όλους εσάς που δεν μας γουστάρετε. Η φαρέτρα μας είναι γεμάτη ιδέες…  Στόχος μας, να ομορφύνουμε τα μίζερα γήπεδα σας.


Υ.Γ Μπορεί κάθε χρόνο εμείς οι οπαδοί να είμαστε λιγότεροι, αλλά να ξέρετε, στο τέλος μένουν οι καλύτεροι!

Για τηνυπογραφή...
blog.1925.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: